به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگارن خوزستان، محمد کیخا' افزود: پنج هزار هکتار از زمینهای شهرستانهای چابهار، کنارک، سرباز و نیکشهر به باغات موز اختصاص یافته است. وی با بیان اینکه سه هزار و 700 هکتار از این باغات بارور هستند و میوه می دهند، گفت: هر هکتار از باغات موز سیستان و بلوچستان بیش از 30 تن محصول تولید می کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: هزار و 300 هکتار از درختان باغات موز این منطقه به دلیل نرسیدن به حد میوه دهی غیر بارور هستند. وی اظهار داشت: برداشت محصول موز در سیستان و بلوچستان بطور عمده در ماه های آبان، آذر ، اسفند، فروردین و اردیبهشت انجام می شود.

کیخا گفت: هشت هزار نفر در سیستان و بلوچستان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کار تولید موز اشتغال دارند. وی افزود: طرحی با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در دست اجراست تا بزودی سطح زیر کشت موز استان با هدف خودکفایی کشور در این محصول به 10 هزار هکتار برسد. رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هفت مرکز رنگ آوری موز(سبزی زدایی از این محصول) با ظرفیت 23 هزار تن در سال از ابتدای فعالیت دولت نهم تاکنون در این استان راه اندازی شده است.

مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان به سبب همجواری و نزدیکی به دریای عمان از توانمندی و ظرفیت بالایی در زمینه کاشت و برداشت موز برخوردارند.تولید موز در سیستان و بلوچستان زمینه ایجاد اشتغال پایدار

توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان در سال های اخیر، این میوه را در تمام طول سال در اختیار مشتریان قرار داده است.

توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان در سال های اخیر، این میوه را در تمام طول سال در اختیار مشتریان قرار داده است. 
در سال های گذشته بیشترین موز مصرفی این استان بخصوص در فصول گرم سال از پاکستان تامین می شد تا این که سال 84 با هدف حمایت از موز استان و کشاورزان فعال در عرصه تولید موز ، واردات این محصول از پاکستان ممنوع شد.
با ممنوعیت واردات موز از چابهار و نیاز بازار مصرف به این محصول ، سطح زیر کشت آن در استان از هزار و 315 هکتار قبل از سال 84 در حال حاضر به بیش از چهار هزار هکتار افزایش یافته است. 
در حال حاضر هیچ موزی از پاکستان وارد استان نمی شود. 
باغات موز استان در مناطق باهوکلات چابهار و زرآباد کنارک قرار دارند و شرایط آب و هوایی مساعد این مناطق موجب شده است تا این محصول در تمام طول سال در بازارهای استان عرضه و این میوه به میوه ای چهار فصل تبدیل شود .
موز چابهار از نظر ظاهر نسبت به موزهای وارداتی کوچکتر است اما به اعتقاد اکثر مصرف کنندگان این نوع موز نسبت به موزهای وارداتی خوش طعم تراست.
از دیگر ویژگی هایی که موز چابهار دارد مقاومت آن است به گونه ای که در صورت تغییر رنگ و پژمرده شدن پوست ، میوه آن سالم می ماند در حالی که در موزهای وارداتی گاهی مشاهده شده است علی رغم پوست سالم ، میوه آن چندان کیفیتی ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید :‌ این ویژگی موز چابهار موجب شده است تا از سموم شیمیایی کمتری استفاده شود. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ، ایجاد اشتغال پایدار در منطقه را از مزایای تولید موز در استان عنوان می کند. 
آقای کیخا می گوید : در هر هکتار باغ موز ، پنج نفر به طور دائم مشغول به کار هستند و از آنجا که محصول موز در تمام طول سال ، تولید می شود بنابراین تولید این محصول ، اشتغال پایدار و قابل توجهی را در منطقه ایجاد کرده است. 
وی ایجاد هفت مرکز رنگ آوری و پنج مرکز شستشوی موز را با ایجاد اشتغال برای عده ای دیگر از مزایای تولید این محصول در استان بیان می کند. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه توسعه باغات موز در جنوب استان از پتانسیل های بالقوه این استان به شمار می رود می گوید :‌ در صورت ایجاد زیر ساخت های ذخیره و تامین آب زمین های مستعد کشت موز و نیز سرمایه گذاری در این زمینه ، قادر هستیم باغات موجود موز را به 2 برابر افزایش دهیم که در این صورت اشتغال و درآمد زایی در منطقه افزایش می یابد . 
آقای کیخا تامین بخش عمده ای از نیاز بازار های داخلی به موز و کاهش واردات این میوه به کشور را از دیگر چشم اندازهای توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان بیان می کند . 
سالانه 115 هزار تن محصول موز در سیستان و بلوچستان تولید می شود که بیش از 90 درصد آن به سایر استان های کشور از جمله تهران ، اصفهان، خراسان های رضوی و جنوبی ، قم و شیراز ارسال می شود و در اختیار بازارهای مصرف و صنایع غذایی قرار می گیرد.تولید موز در سیستان و بلوچستان زمینه ایجاد اشتغال پایدار

توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان در سال های اخیر، این میوه را در تمام طول سال در اختیار مشتریان قرار داده است.

توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان در سال های اخیر، این میوه را در تمام طول سال در اختیار مشتریان قرار داده است. 
در سال های گذشته بیشترین موز مصرفی این استان بخصوص در فصول گرم سال از پاکستان تامین می شد تا این که سال 84 با هدف حمایت از موز استان و کشاورزان فعال در عرصه تولید موز ، واردات این محصول از پاکستان ممنوع شد.
با ممنوعیت واردات موز از چابهار و نیاز بازار مصرف به این محصول ، سطح زیر کشت آن در استان از هزار و 315 هکتار قبل از سال 84 در حال حاضر به بیش از چهار هزار هکتار افزایش یافته است. 
در حال حاضر هیچ موزی از پاکستان وارد استان نمی شود. 
باغات موز استان در مناطق باهوکلات چابهار و زرآباد کنارک قرار دارند و شرایط آب و هوایی مساعد این مناطق موجب شده است تا این محصول در تمام طول سال در بازارهای استان عرضه و این میوه به میوه ای چهار فصل تبدیل شود .
موز چابهار از نظر ظاهر نسبت به موزهای وارداتی کوچکتر است اما به اعتقاد اکثر مصرف کنندگان این نوع موز نسبت به موزهای وارداتی خوش طعم تراست.
از دیگر ویژگی هایی که موز چابهار دارد مقاومت آن است به گونه ای که در صورت تغییر رنگ و پژمرده شدن پوست ، میوه آن سالم می ماند در حالی که در موزهای وارداتی گاهی مشاهده شده است علی رغم پوست سالم ، میوه آن چندان کیفیتی ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان می گوید :‌ این ویژگی موز چابهار موجب شده است تا از سموم شیمیایی کمتری استفاده شود. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ، ایجاد اشتغال پایدار در منطقه را از مزایای تولید موز در استان عنوان می کند. 
آقای کیخا می گوید : در هر هکتار باغ موز ، پنج نفر به طور دائم مشغول به کار هستند و از آنجا که محصول موز در تمام طول سال ، تولید می شود بنابراین تولید این محصول ، اشتغال پایدار و قابل توجهی را در منطقه ایجاد کرده است. 
وی ایجاد هفت مرکز رنگ آوری و پنج مرکز شستشوی موز را با ایجاد اشتغال برای عده ای دیگر از مزایای تولید این محصول در استان بیان می کند. 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه توسعه باغات موز در جنوب استان از پتانسیل های بالقوه این استان به شمار می رود می گوید :‌ در صورت ایجاد زیر ساخت های ذخیره و تامین آب زمین های مستعد کشت موز و نیز سرمایه گذاری در این زمینه ، قادر هستیم باغات موجود موز را به 2 برابر افزایش دهیم که در این صورت اشتغال و درآمد زایی در منطقه افزایش می یابد . 
آقای کیخا تامین بخش عمده ای از نیاز بازار های داخلی به موز و کاهش واردات این میوه به کشور را از دیگر چشم اندازهای توسعه باغات موز در سیستان و بلوچستان بیان می کند . 
سالانه 115 هزار تن محصول موز در سیستان و بلوچستان تولید می شود که بیش از 90 درصد آن به سایر استان های کشور از جمله تهران ، اصفهان، خراسان های رضوی و جنوبی ، قم و شیراز ارسال می شود و در اختیار بازارهای مصرف و صنایع غذایی قرار می گیرد.



/ 0 نظر / 32 بازدید